Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sme pripravení odvolávať premiéra Hegera aj ministra Mikulca, tvrdí Pellegrini

.sita .slovensko

Strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) je pripravená odvolávať premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) aj ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Povedal to predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini v piatok v diskusnej relácii Karty na stôl týždenníka Plus 7 dní.

Sme pripravení odvolávať premiéra Hegera aj ministra Mikulca, tvrdí Pellegrini SITA/Branislav Bibel

„my sme boli dokonca ako strana prví, ktorí sa rozhodli odvolávať Eguarda Hegra, lebo sme si povedali, že už nestačí len ministrov odvolávať, ale treba celú vládu prostredníctvom premiéra. Vtedy Hlas-SD požiadal Smer-SD o podpisy, dodnes nám tie podpisy nedodal, už prešlo veľa mesiacov,“ povedal Pellegrini. Ako dodal, nie sú však ješitní a keď ich oslovia, tak návrh podporia a všetci jedenásti poslanci za Hlas-SD na takéto hlasovanie aj prídu. Podľa šéfa Hlasu-SD nastal čas na odchod Eduarda Hegera, pretože nezvláda situáciu na Slovensku, je to slabý premiér a bábka v rukách Igora Matoviča (OĽaNO).

Ministra Mikulca treba podľa slov Pellegriniho odvolať, lebo spôsobil spolu s policajným prezidentom Štefanom Hamranom hanbu Slovenskej republike. „Zdá sa mi, že nevidia nič iné, ako Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) a nevedia, že máme aj cudzineckú a hraničnú políciu. Sme deraví ako rešeto, chodia cez nás nielen ukrajinskí utečenci, ale aj Sýrčania a kadekto,“ povedal šéf Hlasu-SD. 

Podľa neho treba preveriť, či nedochádza k podplácaniu niektorých hraničných policajtov, ktorí potom púšťajú migrantov, prípadne či nie sú zapletení sami v pašovaní ľudí cez hranice. „Treba sa pozrieť, či funguje naplno technické zabezpečenie hranice a ak je tam podstav, treba posilniť výkon služby,“ navrhuje Pellegrini. Strana podporí návrh na zvolanie schôdze o odvolaní Mikulca a bude hlasovať za jeho odchod z funkcie, pretože „teraz je veľká šanca, aby ten človek padol.“ Následne by podľa Pellegriniho malo nasledovať vyjadrenie nedôvery celej vláde Eduarda Hegera.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite