Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor navrhuje väzbu pre vodiča z nedeľnej tragédie, rozhodne súd

.tasr .slovensko

Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave podal návrh na väzobné stíhanie pre obvineného Dušana D., ktorý opitý autom spôsobil v nedeľu (2. 10.) tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami. Stotožnil sa tak s podnetom policajného vyšetrovateľa.

Prokurátor navrhuje väzbu pre vodiča z nedeľnej tragédie, rozhodne súd SITA/BRANISLAV BIBEL

o väzbe bude rozhodovať Okresný súd (OS) Bratislava I, ktorý tak musí urobiť do 72 hodín od podania návrhu. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„V utorok (4. 10.) o 21.55 h bol podaný návrh na vzatie obvineného do väzby z útekového a preventívneho dôvodu,“ priblížil pre TASR prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava I určí termín rozhodovania o väzbe po preštudovaní doručeného návrhu a spisového materiálu. "Keďže ide o obzvlášť závažný zločin, v zmysle Trestného poriadku má súd na rozhodnutie o návrhu zákonnú lehotu 72 hodín od podania návrhu," dodal Adamčiak.

Dušan D. čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval v nedeľu neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy - Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite