Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament odmietol úpravu paragrafu 363 z dielne T. Valáška

.tasr .slovensko

Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorkovom hlasovaní odmietli tri návrhy z dielne nezaradeného poslanca Tomáša Valáška. V jednom z nich, v návrhu novely Trestného poriadku, chcel poslanec upraviť konanie podľa sporného paragrafu 363.

Parlament odmietol úpravu paragrafu 363 z dielne T. Valáška SITA/Branislav Bibel

„cieľom predkladaného návrhu je obmedziť pôsobnosť generálneho prokurátora, zmenšiť priestor na svojvoľné alebo nedôvodné intervencie generálneho prokurátora SR do vyšetrovania trestnej činnosti a umožniť súdny prieskum jeho rozhodnutí vydaných na základe § 363 Trestného poriadku,“ uviedol Valášek v dôvodovej správe k návrhu novely Trestného poriadku.

Poslanci odmietli aj návrh zákona o životnom partnerstve, ktorý predpokladal právne uznanie zväzku tým párom na Slovensku, ktoré nechcú alebo nemôžu uzatvoriť manželstvo.

Plénum neprijalo ani návrh zákona o dani z výhody získanej v dôsledku osobitnej situácie na trhu s ropou. Návrh sa týka držiteľov špecifického živnostenského oprávnenia, na základe ktorého je oprávnený vyrábať výrobky z ropy a chemicky ropu spracovávať. „Nákup ropy z Ruskej federácie prispieva k financovaniu vojnovej agresie a zločinov tejto krajiny na území Ukrajiny. Je preto neprijateľné, aby mimoriadny zisk z využitia takejto ropy bol kapitalizovaný, zatiaľ čo náklady spôsobené agresiou Ruskej federácie aj v podobe zvýšených cien energií a palív socializované,“ odôvodnil Valášek svoj návrh na zavedenie dane.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite