Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka, premiér a ďalší vyjadrili sústrasť pozostalým obetí tragickej nočnej nehody

.tasr .slovensko

Úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí tragickej autonehody, ktorá sa odohrala v nedeľu (2.10.) v noci v centre Bratislavy, vyjadrila prezidentka Zuzana Čaputová. Na sociálnej sieti zároveň všetkým zraneným zaželala skoré uzdravenie.

Prezidentka, premiér a ďalší vyjadrili sústrasť pozostalým obetí tragickej nočnej nehody Polícia Slovenskej republiky/Facebook

prezidentka svojím statusom apeluje na zodpovednosť za volantom. „Alkohol pri jazde autom nemá miesto. Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne, aby sme svojím konaním nezapríčinili nešťastie a smútok iným ľuďom,“ napísala.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených. Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy, aby sa jej prihlásili. Okolnosti nehody vyšetrujú. Súvisia s tým i dopravné obmedzenia. Občanov policajti vyzvali, aby na presun do Petržalky, ak je to možné, využili alternatívnu trasu.

Večer v dôsledku nehody zbytočne vyhasli štyri životy, medzi nimi aj mladých ľudí. Je to nesmierna tragédia. Na sociálnej sieti to v súvislosti s s tragickou udalosťou v centre Bratislavy zdôraznil predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO).

„Pozostalým vyslovujem úprimnú sústrasť a zraneným skoré vyliečenie,“ napísal premiér. Motoristov požiadal o zodpovedné správanie sa pri šoférovaní.

Rovnako predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí po nedeľnej (2. 10.) tragédii v Bratislave. Zraneným zaželal skoré uzdravenie.

„S hrôzou a zdesením som prijal túto správu. Opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom,“ vyhlásil na sociálnej sieti. Šéf parlamentu vyjadril presvedčenie, že vodič nevyviazne len s podmienkou. „Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín,“ skonštatoval.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite