Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Návrh obmedziť paragraf 363 Trestného poriadku z dielne SaS neprešiel

.sita .slovensko

Poslanci Národnej rady dnes neposunuli do druhého čítania návrh na vydanie zákona, ktorým sa mala zvýšiť transparentnosť v oblasti prokuratúry. Zo 147 prítomných poslancov hlasovalo za návrh 72 zákonodarcov, proti bolo 74 a hlasovania sa zdržal jeden poslanec.

Návrh obmedziť paragraf 363 Trestného poriadku z dielne SaS neprešiel SITA/Diana Černáková

cieľom návrhu bolo upraviť niekoľko podrobností pri vymenúvaní a odvolávaní prokurátorov. Taktiež sa mali upraviť i práva a povinnosti prokurátorov a organizácie prokurátorov s cieľom zvýšiť zodpovednosť za jej riadne fungovanie. Návrh do parlamentu podali poslanci za stranu Sloboda a Solidarita (SaS).

„Účelom zákona je modifikovať zažitú predstavu, že prokuratúra je verejnosti uzavretý orgán, ktorý je v dôsledku ústavnej úpravy prokuratúry rezistentný akémukoľvek vplyvu iných orgánov štátu alebo kontroly v zmysle zákonov a Ústavy SR," tvrdia poslanci zo SaS. Cieľom úpravy zákona bolo taktiež odstrániť pochybnosti o tom, že aj prokuratúra sa musí reálne zodpovedať za výkon svojej funkcie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite