Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sme rodina a Za ľudí nepodporia odvolanie Matoviča

.tasr .slovensko

Krajniak skonštatoval, že odvolanie člena vlády nepodporia, pretože sú súčasťou vládnej koalície. Strana Za ľudí podľa Remišovej zase nikdy nepodporila odvolanie člena koalície.

Sme rodina a Za ľudí nepodporia odvolanie Matoviča SITA/Branislav Bibel

koaličné strany Za ľudí a Sme rodina nepodporia odvolanie Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie ministra financií. Vyplýva to z vyjadrení vicepremiérky a líderky Za ľudí Veroniky Remišovej a ministra práce a podpredsedu Sme rodina Milana Krajniaka na tlačovej konferencii. Mimoriadna schôdza Národnej rady SR k odvolávaniu Matoviča by sa mala začať v stredu (28. 9.).

Krajniak skonštatoval, že odvolanie člena vlády nepodporia, pretože sú súčasťou vládnej koalície. „Dúfam, že tento politický súboj prebehne v tomto prípade rýchlo,“ podotkol s tým, že parlament by sa mal venovať najmä zákonom na pomoc ľuďom.

Strana Za ľudí podľa Remišovej nikdy nepodporila odvolanie člena koalície. Skritizovala stranu SaS, že sa pri zbere podpisov k návrhu na odvolanie Matoviča spojila s Hlasom-SD. „Žiadna antipatia nestojí za takýto typ spájania,“ doplnila.

Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi financií iniciovala SaS. Argumentuje, že Matovič svojimi nápadmi ruinuje verejné financie a porušuje ústavu či zákony. Návrh podpísalo 32 poslancov. Okrem SaS ho podporili nezaradení Miroslav Kollár a Tomáš Valášek i deväť poslancov z mimoparlamentného Hlasu-SD. Matovičovo odvolávanie v parlamente by mal podporiť aj opozičný Smer-SD.

Šéf rezortu financií na iniciatívu SaS reagoval slovami o spájaní sa s mafiou. Krok liberálov označil za potvrdenie, že sa SaS po voľbách „bez hanby spojí aj so smerákmi“ či s Hlasom-SD. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš vidí za postojom SaS snahu o pomstu Matovičovi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite