Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Súd by sa v piatok mal zaoberať trestom pre Tomáša Szabóa v kauze prípravy vrážd prokurátorov

.sita .slovensko

Szabó vo veci prípravy vrážd priznal vinu, súd ho preto v júni tohto roku vyčlenil na samostatné konanie z procesu spojeného aj s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka.

Súd by sa v piatok mal zaoberať trestom pre Tomáša Szabóa v kauze prípravy vrážd prokurátorov SITA/Ľudovít Vaniher Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic

špecializovaný trestný súd v Pezinku by sa v piatok 30. septembra mal zaoberať dokazovaním v súvislosti s uložením trestu pre bývalého policajta Tomáša Szabóa v kauze prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho. Szabó totiž vo veci prípravy vrážd priznal vinu, súd ho preto v júni tohto roku vyčlenil na samostatné konanie z procesu spojeného aj s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka. Tam čelia obžalobe už len Marian K. a Alena Zs.

V kauze vraždy investigatívneho novinára je Szabó už právoplatne odsúdený na 25 rokov väzenia, pričom bol uznaný za vinného aj za podiel na vražde kolárovského podnikateľa Petra Molnára. V týchto prípadoch pôvodne vinu odmietal. V kauze prípravy vrážd prokurátorov zase pôvodne nechcel vypovedať, neskôr názor zmenil.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite