Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naď upozornil, že Slovensko spolu s Tureckom a Maďarskom neratifikovalo vstup Fínska do NATO

.tasr .slovensko

Minister obrany Jaroslav Naď opakovane upozornil, že Slovensko stále neratifikovalo vstup Fínska do NATO. „Práve ma opäť raz kontaktoval fínsky minister obrany, kedy už ratifikujeme ich vstup do NATO. Ostalo Turecko, Maďarsko a Slovensko. Prosím, ešte niekto plánuje ďalšie trápne politické cvičenia a ďalšiu hanbu pre SR?" uviedol Naď na sociálnej sieti. ​

Naď upozornil, že Slovensko spolu s Tureckom a Maďarskom neratifikovalo vstup Fínska do NATO SITA/Jana Birošová Minister obrany SR Jaroslav Naď a minister obrany Fínska Antti Kaikkonen počas podpisu dohody o obstaraní fínskych bojových obrnených vozidiel 8x8 v rámci prijatia ministra obrany Fínskej republiky na Ministerstve obrany SR. Bratislava, 30. august 2022

o pristúpení Fínska a Švédska do Aliancie by mala Národná rada (NR) SR rokovať v utorok (27. 9.) ráno.

Na poslancov apeloval minister obrany v súvislosti so vstupom Švédska a Fínska do NATO už minulý týždeň. Za čo najskoršie schválenie pristúpenia severských krajín do Aliancie sa prihovoril minulý týždeň aj minister zahraničných vecí Rastislav Káčer. To, že Slovensko patrí medzi posledné krajiny, ktoré ich vstup neodobrilo, nepovažuje za dobrý signál.      

Vláda odsúhlasila ratifikáciu príslušných protokolov k vstupu Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie v júli. Vstup severských krajín do Aliancie musí ešte odsúhlasiť Národná rada SR a až následne ho môže ratifikovať prezidentka Zuzana Čaputová.

Fínsko a Švédsko požiadali o vstup do NATO v súvislosti s ruským vojenským útokom na Ukrajinu. Obe škandinávske krajiny už dlhšiu dobu s NATO úzko spolupracovali.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite