Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komunisti s fašistami opäť na jednom pódiu

.tasr .juraj Petrovič .boris Németh .slovensko

Opozícia a protestujúci volali v utorok podvečer na bratislavskom Hodžovom námestí po demisii vlády či riešeniach energetickej krízy.

Komunisti s fašistami opäť na jednom pódiu BORIS NĚMETH

kritizovali, že prezidentka SR Zuzana Čaputová zatiaľ nevyhlásila referendum týkajúce sa predčasných volieb. Volali tiež po zmene ústavy umožňujúcej skrátenie volebného obdobia parlamentu buď referendom, alebo uznesením Národnej rady SR. Na opozičnom proteste organizovanom Smerom-SD vystúpili viacerí politici.

Predseda Smeru-SD Robert Fico podotkol, že na protest pozvali všetky opozičné strany. „Nie je čas na politikárčenie. Musíme ukázať jednotu, ktorá musí viesť k výmene súčasnej vlády,“ zdôraznil. Opätovne kritizoval médiá za to, akým spôsobom informujú aj o tomto proteste. Za zdražovanie podľa neho z veľkej miery zodpovedá súčasná vláda a prezidentka, lebo „zatiahli Slovensko do vojny, s ktorou Slovensko nemá nič spoločné“.

Šéf mimoparlamentnej SNS Andrej Danko vidí zažehnanie energetickej krízy v ruskom plyne. Vyhlásil, že komunikuje s ruským ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom.

Za príklad vládnutia vyzdvihol maďarského premiéra Viktora Orbána.

Opozícia si môže podľa predsedu mimoparlamentnej strany Život-NS Tomáša Tarabu v parlamente klásť voči koaličnej menšine podmienky. Vyzval na prijatie ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia parlamentu. Šéf mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík považuje tzv. protiruské sankcie vydané Európskou úniou za samovražedné. Tiež považuje za dobrý príklad riešenia energetickej krízy Maďarsko. Na proteste vystúpili i predseda mimoparlamentnej strany Národná koalícia Rudolf Huliak a šéf mimoparlamentnej strany Domov-národná strana Pavol Slota.

Okrem politikov rečnil aj herec a režisér Marek Ťapák. Tiež prezident občianskeho združenia Zjednotení za mier Eduard Chmelár. Vystúpili aj zástupcovia dôchodcov, Združenia miest a obcí Slovenska či predsedníčka Odborového zväzu justície Ingrid Vrkočová. Prítomný bol okrem iných i Jozef Hambálek, ktorého v lete zaradili na sankčný zoznam Európskej únie.

Boris Németh

Bratislavská krajská polícia informovala na sociálnej sieti o pokojnom priebehu zhromaždenia. „Prípady narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti sme nezaznamenali,“ priblížili policajti.

Je zrejmé, o čo na tomto zhromaždení, na ktoré boli podľa informácií zo sociálnych sietí zvážaní ľudia autobusmi z celého Slovenska, išlo. Na pódiu sa zišli komunisti s fašistami a potvrdili to, čo už vieme. V záujme záchrany pred zaslúženým trestom za únos štátu sa Robert Fico a jeho verní spoja aj s diablom.

Reči o tom, že za zdražovanie môže vláda a prezidentka, lebo zatiahli Slovensko do vojny, sú klamstvom, ktoré úplne ignoruje realitu.

Kritizovať prezidentku môže samozrejme ktokoľvek a kedykoľvek. V slušnej spoločnosti je ale zvykom, že kritika má aspoň molekulu reálneho základu. Tvrdenie, že prezidentka marí, či zdržuje referendum a tlak demonštrujúcich na parlament, aby čo najskôr schválil zmenu Ústavy, ktorá by umožnila revíziu prakticky každých volieb hneď po ich skončení, je dôkazom, že Ficovi a spol. tečie do topánok. Musia sa pokúsiť otočiť smer Slovenska, než na nich dosiahne ruka zákonného sudcu. Zrejme úplne neveria, že najkonzervatívnejší vekslák na Slovensku dodrží, čo im možno sľúbil a pretlačí novelu Ústavy parlamentom. A to napriek tomu, že dnes prešla do druhého čítania. 

Reči o tom, že za zdražovanie môže vláda a dokonca prezidentka, lebo zatiahli Slovensko do vojny, sú perfídnym klamstvom, ktoré úplne ignoruje realitu. Bohužiaľ, nahnevaní a frustrovaní ľudia, hľadajúci jednoduché odpovede na zložité otázky, sú tými najlepšími adresátmi takýchto lží. Netušia, že ich hnev a frustrácia sa tým nijak nezmenšia, naopak, povedú ich k ďalšiemu v rade zlých volebných rozhodnutí. A tie povedú k ešte väčšiemu hnevu a frustrácii.

Zvláštnym exemplárom bol a aj ostal Andrej Danko. Poznačený tým, že len v Rusku mu prejavovali aspoň domnelú úctu, tak ako všetkým užitočným idiotom, od Gašparoviča až po Zemana, nepochopil, že chváliť sa kontaktmi s ministrom nepriateľskej diktatúry môže byť atraktívne pre tých pár pomýlených ľudí na námestí, v slušnej spoločnosti je to ale definitívny koniec. Tvrdenia o záchrane Slovenska ruským plynom sú rovnaký nezmysel, ako liečenie chrípky chirurgickým odstránením nosa.

Čo na politickej akcii robila predstaviteľka justičných odborov by sa mali pýtať jej nadriadení. Mnohé odborové zväzy na Slovensku si dlhodobo neplnia svoju primárnu funkciu, čiže ochranu pracujúcich pred nespravodlivými pracovnými podmienkami a majú pocit, že ich hlavnou úlohou je robiť podržtašky niektorým politickým lídrom. Tí potom, ak sa dostanú k moci, ich čelným predstaviteľom dovolia zobnúť si z nej nejakú tú omrvinku.

Zhromažďovacie právo majú aj ľudia, ktorí hovoria nebotyčné klamstvá alebo účelové a zákerné lži v snahe vyvolať nenávisť a rozkol v spoločnosti.

Je ale na tých, ktorí vedia, kde je pravda, záruka našej slobody, prosperity a aj energetickej či fiškálnej bezpečnosti, aby nenechali priestor voľný len pre tých, ktorých jedinou zbraňou sú krik a nenávisť.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite