Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Špeciálny exprokurátor Dušan Kováčik tvrdí, že je nevinný

.tasr .slovensko

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa vo štvrtok začal proces s odsúdeným bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. a podnikateľom Petrom K., ktorý je na úteku.

Špeciálny exprokurátor Dušan Kováčik tvrdí, že je nevinný SITA/BRANISLAV BIBEL

exprokurátor mal podľa obžaloby prijať úplatok 50.000 eur od Petra K. za to, že ovplyvní, respektíve bude blokovať stíhanie v dvoch trestných veciach vyšetrovaných Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA). K odovzdaniu a prijatiu úplatku malo dôjsť v roku 2016 v nemocnici.

Podľa obhajcov Dušana K. a Petra K. obžaloba je nedôvodná a je výsledkom zhluku nezákonností. Vyšetrovanie prípadu malo podľa nich fatálne chyby a došlo k porušeniu zákona. Kľúčový svedok, ktorým v procese má byť bývalý riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície Bernard S., obvinený s bývalými policajnými funkcionármi pri akcii Očistec, údajne vyrozprával v prípravnom konaní absurdný príbeh bez vnútornej logiky. Tvrdí, že bol pri odovzdávaní úplatku verejnému činiteľovi.

„Som nevinný,“ vyhlásil obžalovaný Dušan K. Zdôraznil, že po vznesení obvinenia mu nebolo umožnené oboznámiť sa s celým spisom a bolo tak porušené jeho právo, rovnako ako aj právo na obhajobu. Orgány činné v trestnom konaní neoznámili jeho obhajcom mená svedkov, dozvedeli sa ich až tesne pred výsluchom, a tak sa nemohli pripraviť.

„Obžaloba je postavená na výpovedi kajúcnika Bernarda S. ako aj ďalších, ktorí jeho výpoveď potvrdzujú,“ konštatoval obžalovaný.

Voči Petrovi K. sa koná ako voči ušlému.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite