Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Uličke slávnych nosov slávnostne odhalili reliéf Milana Lasicu

.tasr .slovensko

Do Uličky slávnych nosov v Kremnici pribudol v rámci aktuálneho ročníka Európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy reliéf herca a humoristu Milana Lasicu. Slávnostne ho odhalili v sobotu popoludní počas druhého dňa festivalu.

V Uličke slávnych nosov slávnostne odhalili reliéf Milana Lasicu SITA/Jakub Julény

„milan Lasica bol jednou z najvýraznejších osobností slovenského i československého humoru. Často chodil do Kremnice a bol pravidelným účastníkom Kremnických gagov,“ uviedol Kelley. Ako dodal, reliéf Lasicu bol v Uličke slávnych nosov umiestnený vedľa nosa Júliusa Satinského.

Organizátori festivalu pripravili v rámci aktuálneho ročníka i špeciálny nostalgický program Zlaté časy, v ktorom si Eňa Vacvalová, Magda Vášáryová a Ady Hajdu zaspomínali na osobnosť Milana Lasicu. Súčasťou festivalu je tiež čítanie Lasicových textov priamo v Uličke slávnych nosov či výstava komiksového príbehu Lasicu a Satinského s názvom Rozprávková hra, ktorý je pomenovaný po ich autorskej hre z konca 60. rokov minulého storočia.

Za ideou vzniku Uličky slávnych nosov stoja Stano Radič a Roman Vykysalý, jej hlavným cieľom je uctiť si úspešných slovenských humoristov. Prvým v uličke bol v roku 2004 nos Júliusa Satinského, neskôr pribudli reliéfy desiatok osobností hereckej a humoristickej scény, medzi nimi i Stano Radič, Jaroslav Filip, Jozef Kroner či Magda Paveleková. Vlani v uličke pribudli reliéfy Mariána Labudu a Stana Dančiaka.

V poradí 42. ročník Európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy sa v Kremnici koná od 26. do 28. augusta. Počas troch dní prinesie podujatie na ôsmich scénach vyše 110 predstavení domácich i zahraničných umelcov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite