Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Proces s Monikou Jankovskou v kauze Fatima odročili na september. Pred súdom takmer skolabovala

.tasr .slovensko

Okresný súd v Trnave odročil proces v kauze trenčianskeho baru Fatima, kde čelí obžalobe aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, na 7. septembra. Dôvodom je nedodržanie lehoty na prípravu.

Proces s Monikou Jankovskou v kauze Fatima odročili na september. Pred súdom takmer skolabovala SITA/Pavol Machovič

„hlavné pojednávanie bolo odročené z dôvodu, že neboli splnené zákonné procesné podmienky na jeho vykonanie“, priblížila pre TASR hovorkyňa Krajského súdu Trnava a okresných súdov v jeho obvode Jana Kondákorová. Ako ďalej uviedla, hlavné pojednávanie bolo okrem 7. septembra odročené aj na 13. októbra a 6. decembra 2022.

Okrem bývalej štátnej tajomníčky čelia obžalobe pre zločin vydierania a zločin marenia spravodlivosti bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer a Peter Vasko. Obžalobu podal na OS Trenčín vlani v auguste prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu rozhoduje tento prípad OS Trnava.

Moniku Jankovskú, ktorá mala za úplatok odsúdiť Ondreja Janíčka., obvinili v kauze prevodu baru Fatima na jeseň 2020. V marci 2020 ju zadržali v rámci akcie Búrka, a potom ju obvinili aj v rámci akcie Víchrica.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite