Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na koaličnom rokovaní bude aj Za ľudí, za Sme rodina sa zúčastní Kollár a Pčolinský

.tasr .sita .slovensko

Na piatkovom stretnutí predstaviteľov koalície sa zúčastní aj strana Za ľudí. Pre TASR to uviedla poslankyňa parlamentu zo strany Za ľudí Jana Žitňanská, ktorá potvrdila svoju účasť na rokovaní. Dúfa, že sa štvorkoalícia ešte môže dohodnúť na tom, aby v nejakej podobe dovládla do konca volebného obdobia.

Na koaličnom rokovaní bude aj Za ľudí, za Sme rodina sa zúčastní Kollár a Pčolinský SITA/Branislav Bibel

žitňanská by bola podľa svojich slov rada, keby stretnutie nebolo posledným, ale naopak, prvým rokovaním o tom, ako pôjde štvorkoalícia ďalej. "Pevne dúfam, že ešte stále existuje cesta sa dohodnúť, aby sme v nejakej podobe dovládli," uviedla pre TASR s tým, že prediskutovať to treba vnútri a neobťažovať ľudí možnými konštrukciami.

Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová v stanovisku pre TASR doplnila, že na rokovaniach budú presadzovať zotrvanie štvorkoalície. "Potrebujeme funkčnú koalíciu a v rámci rokovaní urobíme maximum pre normalizáciu vzťahov," uviedla s tým, že strana Za ľudí nie je súčasťou sporov. "Je nezodpovedné a nepoctivé voči občanom Slovenska rozbíjať vládnu koalíciu v čase, keď Slovensko čakajú najťažšie časy za posledné desaťročia - celosvetová inflácia, celoeurópska energetická kríza a vojna za našimi hranicami," upozornila. Podľa Remišovej treba investovať energiu do riešenia problémov ľudí na Slovensku, nie do osobných sporov medzi koaličnými partnermi.

Predseda Národnej rady SR a strany Sme rodina Boris Kollár sa zúčastní na dnešnom stretnutí v hoteli Bôrik. Na stretnutie pôjde aj podpredseda strany Peter Pčolinský. Pre agentúru SITA to povedala hovorkyňa Sme rodina.

Koaličné stretnutie zvolalo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Strana Sloboda a Solidarita tiež potvrdila, že na dnešnom stretnutí pod názvom Zodpovedne za Slovensko o 13:00 v hoteli Bôrik sa zúčastnia Richard Sulík, Branislav Gröhling a Mária Kolíková.

Stretnutie vo vládnom hoteli Bôrik zvolalo OĽANO. Vo štvrtok (11. 8.) predsedníctvo a poslanci hnutia vyhlásili, že ich líder Igor Matovič ostane ministrom financií aj po uplynutí ultimáta od strany SaS a ich stanovisko je nemenné.

SaS už potvrdila svoju účasť na piatkovom rokovaní. Okrem šéfa strany a vicepremiéra Richarda Sulíka má prísť ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a podpredseda strany a minister školstva Branislav Gröhling.

Liberáli vypovedali koaličnú zmluvu a žiadajú vypracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. Ak sa požiadavky nenaplnia do konca augusta, ministri za SaS podajú demisiu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite