Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj počas svojho exilu kardinál Tomko vždy pamätal na Slovensko, vyhlásila prezidentka Čaputová

.tasr .slovensko

K pondelkovému úmrtiu kardinála to vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Aj počas svojho exilu kardinál Tomko vždy pamätal na Slovensko, vyhlásila prezidentka Čaputová SITA/Martin Medňanský Kardinál Jozef Tomko po skončení svätej omše pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Šaštín - Stráže, 15. september 2014

odchodom kardinála Jozefa Tomka strácame človeka, ktorý vždy pamätal na Slovensko a jeho záujmy, ktorý pomohol množstvu ľudí utekajúcim pred komunistickým režimom a ktorý nám do posledných chvíľ svojho naplneného života dodával optimizmus a nádej, že všetky krízy zvládneme.

Osobne sa stretla so zosnulým kardinálom v decembri v roku 2020 počas jej návštevy Vatikánu. „Napriek svojmu vysokému veku pôsobil povzbudzujúco a odhodlane,“ povedala Čaputová a zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť rodine.

Ako ďalej uviedla, kardinál Tomko je jedným zo zakladateľov kolégia, ktoré bolo v časoch totality útočiskom pre slovenských duchovných v Ríme. „Aj keď sa po roku 1948 nemohol vrátiť, s domovom udržiaval živý kontakt, aktívne pracoval pre Slovensko a hovoril o ňom vždy s hrdosťou,“ dodala prezidentka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite