Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia obvinila poslancov Kuffovcov

.redakcia .slovensko

Trestnému stíhaniu čelia dvaja nezaradení poslanci z politickej strany Život Štefan Kuffa a jeho syn Filip Kuffa, ktorí sa do parlamentu pôvodne prekrúžkovali na kandidátke strany Mariana Kotlebu Ľudová strana Naše Slovensko.

Polícia obvinila poslancov Kuffovcov

ako píše portál Aktuality.sk, ich prípad súvisí s údajnou potýčkou, ktorá sa mala udiať medzi Kuffovcami a kežmarským farmárom na ceste neďaleko smetiska pri Kežmarku.

Podľa vzneseného obvinenia sa mali Kuffovci dopustiť nebezpečného vyhrážania vlani v lete, konkrétne 6. júla okolo 17.40 h, keď sa počas jazdy autom náhodne stretli s istým kežmarským farmárom. Podľa polície ho trojica mala slovne aj fyzicky napadnúť.

Muža sa údajne snažili násilným spôsobom vytiahnuť z auta, čo sa im napokon nepodarilo. Išlo pritom o pokračovanie dlhodobého konfliktu, ktorý medzi sebou vedú Kuffovci a údajne napadnutý farmár aj s jeho zamestnávateľom – popradskou spoločnosťou. Dôvodom sú spory o vlastníctvo poľnohospodárskych pozemkov a hospodárenie na nich.

Kuffovci okrem iného totiž podnikajú v poľnohospodárstve – v živočíšnej aj rastlinnej výrobe. Rodina vlastní v okolí Kežmarku rozsiahle pozemky vrátane lesov v Levočských vrchoch. Časť týchto parciel nadobudla napríklad kúpou od štátneho podniku Vojenské lesy a majetky Slovenskej republiky.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite