Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koaličná strana SaS stále trvá na odchode Igora Matoviča

.sita .slovensko

Ak Matovič do septembra neodíde, vládu opustia ministri zo strany SaS.

Koaličná strana SaS stále trvá na odchode Igora Matoviča SITA/Branislav Bibel

koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) jednomyseľne prijala vo štvrtok 28. júla na Republikovej rade SaS rozhodnutie, aby líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a minister financií Igor Matovič odstúpil zo svojej funkcie a odišiel z vlády. Ak Matovič do septembra neodíde, vládu opustia všetci ministri za SaS. Na tlačovej besede o tom informoval predseda strany Richard Sulík.

Dôvodom je podľa Sulíka „rozvrat verejných financií, schvaľovanie hlúpych, až škodlivých vecí za pomoci fašistov a znásilňovanie legislatívneho procesu“. Dodal, že súčasný stav nie je únosný a na republikovej rade dali splnomocnenie novému tímu, ktorý bude vyjednávať o novej koaličnej zmluve. „Tím bude zložený z troch členov. Pôjde o ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga, súčasťou budem aj ja,“ dodal Sulík. Predseda SaS tvrdí, že nový tím bude vyjednávať iba o zmluve, ktorej súčasťou nebude minister financií Igor Matovič. „Kolegovia z OĽaNO teraz stoja pred rozhodnutím, či uprednostnia stranícky záujem, a teda budú stáť pri Matovičovi, alebo uprednostnia záujem Slovenska pred menšinovou vládou,“ doplnil líder líberálov.

Strana SaS je pripravená vstúpiť do „novej koalície, ktorá dokončí toto volebné obdobie so cťou a rozvážnosťou“. Sulík tvrdí, že už veľakrát od svojich zásad ustúpili. Priznal, že Igora Matoviča už v minulosti kontaktoval, aby sa uzmierili, no predseda OĽaNO si stále stál za svojím.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite