Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Generálny prokurátor Žilinka posúdi sťažnosť Roberta Fica v kauze Súmrak

.sita .slovensko

Jeden z obhajcov bývalého predsedu vlády Roberta F. Ľubomír Hlbočan v piatok 22. júla informoval, že prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ešte nerozhodol o sťažnosti expremiéra voči obvineniu v kauze Súmrak.

Generálny prokurátor Žilinka posúdi sťažnosť Roberta Fica v kauze Súmrak SITA/Branislav Bibel

na základe medializovaných informácií o údajných prieťahoch pri rozhodovaní zástupcu špeciálneho prokurátora o sťažnosti obvineného Roberta Ficovi proti uzneseniu o vznesení obvinenia si generálny prokurátor Maroš Žilinka vyžiadal spisový materiál ku kauze známej ako Súmrak. Ako ďalej informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová, po preštudovaní spisu bude v potrebnom rozsahu posúdená zákonnosť a správnosť postupu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

„Skutočnosť, že spisový materiál bol predložený na Generálnu prokuratúru, nebráni vyšetrovateľovi Policajného zboru ani dozorujúcemu prokurátorovi, resp. zástupcovi špeciálneho prokurátora rozhodujúcemu o sťažnostiach aj ďalších obvinených v tejto trestnej veci, vykonať potrebné procesné úkony a vydať rozhodnutia o sťažnostiach," doplnila hovorkyňa.

Jeden z obhajcov bývalého predsedu vlády Roberta F. Ľubomír Hlbočan v piatok 22. júla informoval, že prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ešte nerozhodol o sťažnosti expremiéra voči obvineniu v kauze Súmrak. Podľa neho považuje šéf strany Smer-SD takýto stav za nezákonný, keďže sťažnosť podal ešte v apríli.

„Trestný poriadok síce neukladá lehotu na rozhodnutie o sťažnosti obvineného proti uzneseniu o obvinení, ale sú mi známe opatrenia Generálneho prokurátora, v ktorých sa takáto lehota stanovila, aby nedochádzalo k porušovaniu ľudských a občianskych práv obvinených v trestnom konaní," vyhlásil Hlbočan. Doplnil, že z tohto dôvodu žiada prokurátora Matúša Harkabusa, aby o sťažnosti neodkladne rozhodol. „Lebo nečinnosť v takomto smere potvrdzuje oprávnenosť záveru, že ide o vykonštruovaný politický proces," dodal advokát.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite