Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Návrh na posúdenie prorodinného balíčka odošle prezidentka Čaputová Ústavnému súdu na budúci týždeň

.sita .slovensko

Podľa hlavy štátu sa od novej vlády v čase jej vzniku očakávalo, že bude hrádzou proti fašizmu.

Návrh na posúdenie prorodinného balíčka odošle prezidentka Čaputová Ústavnému súdu na budúci týždeň SITA/Branislav Bibel

návrh na posúdenie legislatívy upravujúcej prorodinný balíček Ústavným súdom SR je už podľa slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej napísaný. Ako uviedla v dnešnej debate s moderátorom Štefanom Hríbom na trenčianskom hudobnom festivale Pohoda, na budúci týždeň ho odošle na ústavný súd.

Čaputová opätovne kritizovala rýchlosť procesu, ktorý sprevádzal prijatie zákona o financovaní voľného času dieťaťa. „Myslím si, že je správne a fér, aby sa na proces prijatia a hmotnoprávne nedostatky, ktoré sme identifikovali, pozrel ústavný súd, a raz a navždy zarámcoval, či je toto v Slovenskej republike možné, alebo nie. Išlo o 1,2 miliardy eur schválených za šesť dní v parlamente, a navyše s pomocou fašistov,“ podotkla Čaputová.

Podľa hlavy štátu sa od novej vlády v čase jej vzniku očakávalo, že bude hrádzou proti fašizmu. „Toto však nie je hrádza, to je kolaborácia s fašizmom. Pre mňa to bol veľmi dôležitý medzník v mojom vnímaní koalície. Situácia na Slovensku si vyžaduje reštart. Dúfam, že po reštarte bude kolaborácia s fašistami raz a navždy minulosťou,“ dodala prezidentka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite