Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OĽaNO naďalej stojí za Matovičom, odmieta jeho odstúpenie

.tasr .slovensko

OĽaNO vopred komunikovalo, že nepristúpi na akékoľvek ultimatívne požiadavky strany SaS a Igor Matovič zostane ministrom financií.

OĽaNO naďalej stojí za Matovičom, odmieta jeho odstúpenie SITA/Úrad vlády SR

hnutie OĽaNO naďalej stojí za ministrom financií Igorom Matovičom a odmieta jeho odstúpenie. Vyplýva to zo stanoviska predsedníctva OĽaNO, ktoré TASR sprostredkoval mediálny tím hnutia.

OĽaNO vopred komunikovalo, že nepristúpi na akékoľvek ultimatívne požiadavky strany SaS a Igor Matovič zostane ministrom financií. „Napriek tomu sa v SaS rozhodli položiť nereálne požiadavky na stôl,“ oznámilo OĽaNO v reakcii.

Podľa hnutia nejde o úprimnú snahu sa dohodnúť, ale len o hľadanie zámienky na vopred naplánovaný odchod z vlády. „Naše stanovisko zostáva a zostane nemenné. Zároveň veríme, že strana SaS od svojho plánu povaliť ďalšiu vládu k 1. septembru nakoniec pre dobro demokratického Slovenska ustúpi,“ uviedlo hnutie.

SaS v stredu (6. 7.) vypovedala koaličnú zmluvu a žiada odchod Matoviča z vlády. Novú zmluvu očakáva do konca augusta. Ak nedôjde k naplneniu požiadaviek strany, jej ministri podajú demisiu. OĽaNO už predtým avizovalo, že odchod Matoviča odmieta.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite