Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Plná špajza - štát má plné brucho

.dáta bez pátosu .slovensko

Ponúkaný graf výberu daní za 6 mesiacov roka ukazuje nebývalý trend a už 2 roky výbornú správu.

Dáta bez pátosu: Plná špajza - štát má plné brucho
  • Občania kŕmia štát vysokými daňami
  • Medziročný rast daňových príjmov je cez 20%
  • Porovnanie rokov 2020 a 2022 ukazuje naviac 3 miliardy daňových príjmov za 6 mesiacov

Je to vďaka eliminácii mnohých podvodných schém v oblasti spotrebných daní a DPH (veľká vďaka poctivej a mravenčej práci odborníkov na Ministerstve financií). Rovnako je dnes "na papiei" zamestnaných oveľa viac ľudí ako tomu bolo v minulosti a tak rastú odvody a dane z príjmu.

Je to aj vďaka rastu spotreby, kde máme na mysli objem nakupovaných tovarov (napríklad rastie spotreba benzínu v litroch).

A je to aj vďaka vysokému rastu koncových cien tovarov a služieb pre obyvateľov, pre samosprávy a pre centrálny štát. Nebudeme ďaleko od takmer 20% a nameraných 12% má v sebe určite "chybu merania". Lebo skúška správnosti nám musí výjsť.

Tieto dáta daňových príjmov sú vyššie ako včera prezentovaná Júnová Daňová Prognóza (https://bit.ly/3I3E1D7). Ale rozumieme, že analytici štátu sú "konzervatívni", čo nie je chyba. Len sa bude treba pozrieť na dáta opätovne, lebo mnohé sú po polroku kompletné (daňové priznania firiem) a nová prognóza - očakávačka na rok 2022 bude mať ešte vyššie daňové príjmy ako včera prezentované grafy.

Teraz potrebujeme na ministerstve financií niekoho, kto konečne okrem "dohadovania sa" urobí aj reálnu DOHODU o poskytnutí nádeje na vyššie príjmy v kľúčových a prioritných sektoroch hospodárstva Slovenska:

  • zdravotníctvo
  • školstvo
  • sociálna práca

Na tlačovkách takého človeka nevidno, na otázky novinárov samé výhovorky o nedostatku informácií a o prebiehajúcich rokovaniach. Je načase z tej špajze dať naspäť ľuďom to, čo im patrí a hlavne tým, kde vieme, že majú málo. Nie, byrokrati na ministerstvách to nie sú. A ani poslanci a primátori to nie sú. Ani v NRSR, ani v mestách a ani vo veľkých obciach. Problémy máme v malých obciach, v nemocniciach, v domovoch a v školách. 

Dátam a číslam sa budeme venovať aj naďalej, lebo to, čo je prezentované na únavných hodinových tlačovkách sú veľakrát plevy. Stačí menej, už aj tento post je dlhý. Vieme...

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite