Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Volvo prichádza na Slovensko, v Košiciach postaví závod na elektrické automobily

.sita .slovensko

Nová fabrika predstavuje investíciu vo výške okolo 1,2 miliardy eur.

Volvo prichádza na Slovensko, v Košiciach postaví závod na elektrické automobily SITA/Volvo Cars of North America via AP

spoločnosť Volvo Cars prichádza na Slovensko. Firma v Košiciach postaví najmodernejší automobilový závod súčasnosti na elektrické automobily. Podrobnosti na piatkovej tlačovej besede oznámia premiér Eduard Heger, minister hospodárstva Richard Sulík, minister financií Igor Matovič a predstavitelia spoločnosti Volvo Cars.

Nová fabrika predstavuje investíciu vo výške okolo 1,2 miliardy eur. Nachádzať sa bude blízko Košíc, kde bude využívať sieť dodávateľov v automobilovom priemysle. Štart výstavby je plánovaný na rok 2023 s inštaláciami zariadení a výrobných liniek v priebehu roku 2024. Sériová výroba ďalšej generácie čisto elektrických automobilov Volvo Cars je plánovaná na rok 2026.

Závod je plánovaný na produkciu do 250 000 vozidiel ročne a očakáva sa, že vytvorí v regióne niekoľko tisíc pracovných miest. Lokalita zároveň podľa predstaviteľov automobilky umožňuje jeho ďalšie rozšírenie v budúcnosti.

Zriadenie košickej fabriky znamená prvý nový produkčný závod Volvo Cars v Európe za takmer 60 rokov. Fabrika v Torslande boa otvorená v roku 1964, zatiaľ čo závod v Gente o rok neskôr. Spoločne dokážu vyprodukovať 600 000 vozidiel ročne.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite