Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci schválili nový mediálny zákon, nahradí doterajšiu reguláciu

.tasr .slovensko

Dôvodom komplexnej zmeny má byť nedostatočný regulačný rámec, ktorý vzhľadom na rozvoj audiomediálnych služieb umožňujú súčasné právne úpravy.

Poslanci schválili nový mediálny zákon, nahradí doterajšiu reguláciu SITA/Branislav Bibel Ministerka kultúry SR Natália Milanová

platformy na zdieľanie videí budú zaradené do regulačného rámca audiovizuálnych mediálnych služieb. Patrí to medzi najvýraznejšie zmeny, ktoré prináša nový zákon o mediálnych službách. Nahradí doterajší zákon o vysielaní a retransmisii a tzv. zákon o digitálnom vysielaní. Predložilo ho Ministerstvo kultúry (MK) SR. Poslanci Národnej rady (NR) SR ho v stredu schválili s viacerými pozmeňujúcimi návrhmi.

Dôvodom komplexnej zmeny má byť nedostatočný regulačný rámec, ktorý vzhľadom na rozvoj audiomediálnych služieb umožňujú súčasné právne úpravy. „Nová legislatíva upravuje práva a povinnosti okrem vysielateľov, poskytovateľov audiovizuálnych mediálnych služieb na požiadanie, prevádzkovateľov retransmisie a poskytovateľov multiplexu aj práva a povinnosti poskytovateľov platformy na zdieľanie videí, a tiež poskytovateľov obsahovej služby, ktorí nespadajú medzi vyššie menované subjekty. Návrh zákona upravuje aj práva a povinnosti distributéra signálu,“ uviedol rezort kultúry.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite