Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS opäť prestáva chodiť na koaličné rady, dôvodom sú Matovičove útoky

.tasr .slovensko

Strana reagovala na Matovičove vyjadrenia, podľa ktorých sa mala SaS dohadovať s opozíciou.

SaS opäť prestáva chodiť na koaličné rady, dôvodom sú Matovičove útoky SITA/Branislav Bibel

strana SaS opäť prestáva chodiť na koaličné rady. Dôvodom sú pokračujúce útoky od ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Informoval o tom hovorca strany Ondrej Šprlák. Strana reagovala na Matovičove vyjadrenia, podľa ktorých sa mala SaS dohadovať s opozíciou. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) v utorok (21. 6.) hovoril o návrate strany na koaličné rady. Matovič naznačil, že SaS si hľadá zámienku na dosiahnutie predčasných volieb.

SaS poprela rokovania s opozíciou o hlasovaní o pripomienkach prezidentky. „Útoky Igora Matoviča však neustále pokračujú. Aj z toho dôvodu sa opätovne odmietame zúčastňovať na koaličných radách. Igor Matovič len a len klame a robí to tesne po tom, ako jeho poslanci prelomili veto prezidentky spolu s fašistami,“ skonštatovala strana.

Matovič na stredajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že približne desať ľudí z klubu OĽaNO chcelo pôvodne hlasovať za pripomienky prezidentky pri tzv. protiinflačnej pomoci. Dozvedeli sa však, že SaS spravila „komplot“ s „fašistami“, so Smerom-SD a nezaradenými poslancami pôsobiacimi v Hlase-SD. To podľa Matoviča zmenilo ich rozhodnutie.

„Veľmi ma mrzí prístup SaS, dlhodobo mi to pripadá, že si len hľadajú zámienku, ako dosiahnuť predčasné voľby a čím skôr sa pobratať s Pellegrinim v budúcej vláde,“ dodal Matovič po tlačovej konferencii. Na otázku, ako chce ďalej vládnuť bez koaličného partnera, odpovedal tým, že OĽaNO sa správa zodpovedne, netrucuje, nehádže sa o zem a len SaS stále niečo vetuje.

Rokovania s opozíciou odmieta aj poslanec Za ľudí Juraj Šeliga, ktorý v hlasovaní podporil pripomienky prezidentky. „Žiadne rokovania o pripomienkach pani prezidentky s opozíciou som neviedol o žiadnom spiknutí neviem. Naopak, presviedčal som kolegov z OĽaNO, aby vyhoveli vetu pani prezidentky a neriskovali, že ľudia nedostanú nič,“ napísal na sociálnej sieti.

Premiér sa v pondelok (20. 6.) stretol predsedom Národnej rady (NR) SR Borisom Kollárom (Sme rodina) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS). Premiér mal Sulíkovi prisľúbiť, že osobné útoky zo strany Matoviča sa skončia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite