Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O vetovanom zákone prezidentkou majú poslanci hlasovať až o týždeň

.tasr .slovensko

Prezidentka vetovala balík v častiach týkajúcich sa opatrení, ktoré by mali byť účinné od januára 2023. Nespĺňajú podľa nej dôvody na skrátené legislatívne konanie.

O vetovanom zákone prezidentkou majú poslanci hlasovať až o týždeň SITA/Branislav Bibel

o tzv. protiinflačnom balíčku, ktorý parlamentu vrátila prezidentka Zuzana Čaputová, majú poslanci Národnej rady (NR) SR hlasovať až o týždeň v utorok (21. 6.) popoludní. Pre TASR to uviedol predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš s tým, že sa na tom dohodlo poslanecké grémium. Viacerí poslanci z OĽaNO, ktorí by chceli hlasovať za prelomenie veta, by nemohli podľa neho prísť. Niektoré strany zatiaľ jasne nepovedali, ako budú pri vetovanom zákone hlasovať. 

Šipoš verí, že poslanci hnutia budú jednotní pri hlasovaní. „Včera sme mali klub, neuzavreli sme to,“ diskusia prebieha, povedal pre TASR. Nekonkretizoval, koľkí poslanci OĽANO by nechceli podporiť prelomenie veta.

Poslanci Sme rodina majú o svojom postoji podľa šéfa klubu Petra Pčolinského ešte rokovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite