Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V kauze vraždy Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov bude pokračovať výsluch svedkov

.sita .slovensko

Súd okrem dokončenia výsluchu Zoltána Andruskóa avizoval aj predvolanie odsúdeného člena sereďského drogového gangu Iliju Weissa a tiež Petra Tótha.

V kauze vraždy Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov bude pokračovať výsluch svedkov SITA/MILO FABIAN

na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku bude v utorok 14. júna pokračovať hlavné pojednávanie v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho. Súd by mal konkrétne dokončiť výsluch Zoltána Andruskóa, ktorý v rámci dohody o vine a treste dostal za podiel na smrti novinára trest 15 rokov väzenia. Andruskó vo veci vypovedal už v rámci štyroch pojednávacích dní. V utorok 7. júna však musel súd jeho výsluch prerušiť, keďže sa necítil dobre. Pojednávanie v tejto veci je vytýčené aj na stredu 15. a na štvrtok 16. júna. Súd zároveň avizoval aj predvolanie odsúdeného člena sereďského drogového gangu Iliju Weissa, ktorý by mal vypovedať o príprave vrážd prokurátorov a tiež bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Petra Tótha. Ten rovnako ako Andruskó už vypovedal v pôvodnom procese týkajúcom sa vraždy Kuciaka.

Najvyšší súd  v júni 2021 zrušil rozsudok zo septembra 2020 v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Senát zároveň vrátil konanie na ŠTS, ktorý má opätovne prejednať obžalobu voči Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej. Predseda senátu Peter Paluda v rámci odôvodnenia rozhodnutia uviedol, že prvostupňový súd pri oslobodení Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej v časti týkajúcej sa vraždy Kuciaka konal predčasne. Niektoré navrhované dôkazy nevykonal a o iných ani nerozhodol.

Súd zároveň k obnovenému procesu pripojil obžalobu v prípade prípravy vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. V tejto veci čelia obžalobe okrem Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej aj Tomáš Szabó, Dušan Kr. a bosniansky občan Darko D.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite