Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Pán minister Matovič, trápite svojimi dojmami a pohľadom na svet celú krajinu

.dáta bez pátosu .slovensko

Máte zlé dáta.

Dáta bez pátosu: Pán minister Matovič, trápite svojimi dojmami a pohľadom na svet celú krajinu

stavme sa, že:

   1. Daňová prognóza Vášho daňového výboru z júna bude o stovky miliónov v daňových príjmoch vyššia ako tá marcová. Rozdiel jún vs. marec nebude začínať na mieste stoviek jednotkou, ale násobne vyšším číslom.

   2. Skutočné daňové príjmy oproti schválenému rozpočtu na rok 2022 budú vyššie o minimálne 1 miliardu, a nie o (marcovou) daňovou prognózou predikovaných + 327 miliónov eur alebo Vami dnes odhadovaných + 450 miliónov eur.

Odrobím u Vás na ministerstve rok zadarmo, ak prehrám 1) a ďalší rok ak prehrám 2). Ale Vy nás prestanete trápiť, ak vyhrám... viete, čo myslím.

čo dnes všetci vieme

  • marcová daňová prognóza predikuje o 1,080 miliardy eur viac daňových príjmov v roku 2022, ako bol skutočný výber v roku 2021 (https://bit.ly/3Mxd0bF) + viď tabuľka vyššie,
  • po 5 mesiacoch už dnes vieme, že daňové príjmy za obdobie január až máj 2022 sú vyššie oproti 5 mesiacom roku 2021 o 1,099 miliardy eur.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite