Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zneužívaním referenda sa Fico pokúša rozoštvať spoločnosť, tvrdí OĽANO, aj Šeliga

.tasr .slovensko

Zneužívaním témy referenda sa líder Smeru-SD Robert Fico pokúša spoločnosť rozoštvať. Hnutie OĽANO tak reagovalo na referendovú iniciatívu avizovanú Ficom.

Zneužívaním referenda sa Fico pokúša rozoštvať spoločnosť, tvrdí OĽANO, aj Šeliga SITA/Branislav Bibel

jeho motív vidí hnutie v snahe zastaviť nástup spravodlivosti. "Šírenie nenávisti a negatívnej energie je to jediné, čo Robert Fico v závere svojej politickej kariéry dokáže ponúknuť, a preto nevidíme zmysel to ďalej komentovať," uviedol pre TASR Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga to vníma podobne, hovorí o prejave strachu. Pripomenul, že podľa aktuálnej právnej úpravy referendom nie je možné skončiť volebné obdobie Národnej rady (NR) SR. Verí, že efektom iniciatívy bude aj konsolidácia vládnej koalície. Poznamenal, že hádky pomáhajú Smeru-SD. "Verím, že to už naozaj vidia všetci a začnú sa podľa toho správať. Dobrovoľné odovzdanie moci Smeru-SD by bolo trestuhodné," uzavrel.

Sme rodina poznamenalo, že referendum je vecou opozície. Na otázku o prípadnej podpore iniciatívy hnutie odpovedalo, že sa momentálne "snaží a sústredí na pomoc ľuďom v tejto ťažkej situácii".

Smer-SD počas týždňa avizoval referendovú iniciatívu. Smerovať má k predčasným voľbám. Referendová otázka má znieť, či ľudia súhlasia s tým, aby došlo k takej zmene Ústavy SR, ktorá do budúcnosti umožní, aby sa predčasné parlamentné voľby mohli konať buď na základe referenda, alebo na základe ústavného zákona, ktorý prijme NR SR, a súčasne, či súhlasia s tým, aby sa okamžite ukončilo funkčné obdobie terajšej NR SR a do 30 dní musia budú musieť byť nové parlamentné voľby.

Referendum podporujú mimoparlamentné SNS i Hlas-SD. Národniari hovoria o možných pochybnostiach pri formulácii prezentovanej referendovej otázky. Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini v sobotu v diskusnej relácii uviedol, že otázka musí byť správne naformulovaná a ešte sa precizuje.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite