Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Transatlantickú cenu dostal celý ukrajinský národ

.tasr .slovensko

Českú a slovenskú transatlantickú cenu odovzdávajú v spolupráci slovenskej organizácie Globsec a českej organizácie Jagello 2000.

Transatlantickú cenu dostal celý ukrajinský národ SITA/Úrad vlády SR Vicepremiérka pre európsku a euroatlantickú integráciu Ukrajiny Oľha Stefanišynová so slovenským premiérom Eduardom Hegerom.

českú a slovenskú transatlantickú cenu tento rok získal ukrajinský národ. V rámci konferencie Globsec 2022 Bratislava Forum mu ju udelili v súvislosti s obeťami a hrdinstvom Ukrajincov, ktorí od vypuknutia vojny bojujú o prežitie svojho štátu. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

„Odhliadnuc od geografie, Ukrajina už je Západom. Národ, ktorý sa nachádza v najtemnejšom období svojej modernej existencie, je pre nás jasným príkladom vzťahu k slobode a demokracii,“ uviedol vo vystúpení na odovzdávaní ceny minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). Podľa jeho slov „máme morálnu povinnosť Ukrajine k integrácii do rodiny západných demokracií pomôcť aj formálne podporou jej jasnej európskej perspektívy“.

Ocenenie pre ukrajinský národ si z rúk slovenského premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) prevzali zástupcovia ukrajinského parlamentu.

Oceneným bol tiež český generál Karel Řehka, riaditeľ Národného úradu pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť Českej republiky, uviedol komunikačný odbor MZVEZ SR.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite