Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Energetickú bezpečnosť Slovenska posilní nový plynovod, uviedol Heger

.sita .slovensko

Plynovod čakajú tlakové skúšky a čoskoro bude v testovacej prevádzke.

Energetickú bezpečnosť Slovenska posilní nový plynovod, uviedol Heger SITA/World Economic Forum/Boris Baldinger

nový prepojovací plynovod posilní energetickú bezpečnosť Slovenska. V statuse na sociálnej sieti to uviedol premiér SR Eduard Heger (OĽaNO), ktorý si dnes pozrel stav prác na tomto plynovode v obci Výrava (okres Medzilaborce). Plynovod je už podľa Hegera naplnený plynom a čakajú ho tlakové skúšky. Čoskoro bude v testovacej prevádzke. „Slovensko patrí ku krajinám najviac závislým od ruskej ropy a plynu. Preto je našou kľúčovou prioritou nájsť alternatívne dodávky a trasy energií,“ pripomenul predseda vlády.

Nový prepojovací plynovod má pre Slovensko podľa Hegera znamenať bezpečnosť v dodávkach plynu, prístup k plynu prepravovanému po mori a prepojenie na zdroje zemného plynu v Nórsku. Kapacita plynovodu v smere na Slovensko je 5,1 miliardy metrov kubických, čo je približne ročná slovenská spotreba plynu. „Prepojovací plynovod nie je iba strategickým projektom pre Slovensko, ale aj dôležitým európskym projektom, ktorý spája severnú a južnú Európu,“ pripomenul Heger.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite