Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pral som peniaze pre Norberta Bödöra, tvrdí Andruskó

.sita .slovensko

Svedok Zoltán Andruskó tvrdí, že vedel o fungovaní zločineckej skupiny v polícii.

Pral som peniaze pre Norberta Bödöra, tvrdí Andruskó SITA/Jakub Julény Podnikateľ Norbert Bödör pri príchode na pojednávanie, 5.7.2020.

v minulosti som pral peniaze pre Norberta B, preto som vedel o fungovaní zločineckej skupiny v polícii a jej hierarchii. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku to dnes povedal odsúdený Zoltán Andruskó. Ten vypovedá ako svedok v obnovenom procese v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a tiež prípravy vrážd Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Konkrétne Andruskó dopovedal na otázku prokurátora, či mal vedomosť o tom, že za pomoc pri vypátraní vykonávateľov vraždy Kuciaka bola vypísaná odmena. Svedok povedal, že o tom vedel, keby však išiel na políciu, Marian K. a Alena Zs. by o tom vedeli. „Celý čas ma informovali o priebehu vyšetrovania,“ uviedol. Podľa vlastných slov vedel, že celé vedenie polície pracuje pre mafiu.

Najvyšší súd SR (NS SR) v júni 2021 zrušil rozsudok ŠTS zo septembra 2020 v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Senát zároveň vrátil konanie na ŠTS, ktorý má opätovne prejednať obžalobu voči Marianovi K. a Alene Zs. Predseda senátu NS SR Peter Paluda v rámci odôvodnenia rozhodnutia uviedol, že prvostupňový súd pri oslobodení Mariana K. a Aleny Zs. v časti týkajúcej sa vraždy Kuciaka konal predčasne. Niektoré navrhované dôkazy nevykonal a o iných ani nerozhodol.

Súd zároveň k obnovenému procesu pripojil obžalobu v prípade prípravy vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. V tejto veci čelia obžalobe okrem Mariana K. a Aleny Zs. aj Tomáš Szabó, Dušan Kr. a bosniansky občan Darko D.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite