Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobrovoľníci vyzbierali počas Dňa narcisov pre onkologických pacientov predbežne 815-tisíc eur

.sita .slovensko

Finálna suma bude známa do dvoch mesiacov od ukončenia zbierky, a to po sčítaní hodnoty SMS príspevkov. Narcis mohli ľudia získať 28. apríla u dobrovoľníkov v uliciach miest i obcí Slovenska. Zbierku po dvojročnej pauze organizovala Liga proti rakovina (LPR) už 26. raz.

Dobrovoľníci vyzbierali počas Dňa narcisov pre onkologických pacientov predbežne 815-tisíc eur SITA/Robert Tappert

„do zbierky sa zapojilo 10 139 dobrovoľníkov. V porovnaní s rokom 2019, keď ich bolo v uliciach vyše 15 000, ide o značný pokles, zapríčinený stále doznievajúcimi pandemickými opatreniami. O to väčšiu radosť sme mali pri vzhliadnutí stavu na špeciálnom účte Dňa narcisov. V roku 2019 za výrazne väčšieho počtu dobrovoľníkov bola vyzbieraná suma vyše 1 100 000 eur, počas pandémie v roku 2021 vyše 350 000 eur a v aktuálnom ročníku neuveriteľných 815 000 eur,“ uviedla výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová. Do zbierky sa zapojilo aj 402 škôl a 699 spoluorganizátorov

Peniaze budú použité na množstvo projektov pomáhajúcich ľudom s rakovinou. Napríklad podporia takzvanú Onkoporadňu, prostredníctvom ktorej majú pacienti možnosť každodenného poradenstva s odborníkmi z rôznych oblastí. 

Ak sa ľudia s onkologickým ochorením ocitnú v hmotnej núdzi, môžu sa obrátiť na Ligu proti rakovine so žiadosťou o finančnú výpomoc. LPR poskytuje aj psychologickú podporu onkologickým pacientom a blízkym, ktorí sa starajú o pacienta a tiež tým, ktorí svojho blízkeho stratili.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite