Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pokračuje proces v kauzách vraždy J. Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov

.tasr .slovensko

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok proces v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov. Popoludní by mal byť vypočutý otec zavraždeného novinára Jozef Kuciak.

Pokračuje proces v kauzách vraždy J. Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov SITA/Ľudovít Vaniher

súd v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zs. Na aprílovom pojednávaní sa Tomáš Sz. priznal k všetkým skutkom, ktoré sa mu kladú v tejto kauze za vinu. Naďalej odmieta vypovedať. Poškodení prokurátori nie sú na utorkovom pojednávaní prítomní.

Obžalovaného Mariana K. po novom obhajuje Andrej Šabík. Doterajší obhajca Marek P. má po vzatí do väzby dočasne pozastavený výkon funkcie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite