Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavnoprávny výbor má rokovať o Mečiarových amnestiách na budúci týždeň

.sita .slovensko

Parlament uznesením zrušil Mečiarove amnestie v apríli 2017.

Ústavnoprávny výbor má rokovať o Mečiarových amnestiách na budúci týždeň SITA/Andrea Mezeiová

ústavnoprávny výbor parlamentu k téme takzvaných Mečiarových amnestií by sa mal uskutočniť na budúci týždeň po 23. máji. Na sociálnej sieti to uviedol predseda výboru Milan Vetrák (OĽaNO). Pripomenul, že za päť rokov od zrušenie spomínaných amnestií nebolo v tejto veci ani jedno súdne pojednávanie, ako to potvrdil aj sudca Karol Posluch, ktorý má prípad pridelený.

„Aj pre mňa je neakceptovateľné, aby sa v tejto veci tak dlho nekonalo, a preto si na výbor chceme pozvať ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (nom. SaS), šéfa Súdnej rady SR Jána Mazáka a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica,“ napísal Vetrák.

O zvolanie mimoriadneho ústavnoprávneho výboru 13. mája požiadal nezaradený poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí). Podľa poslanca ministerka spravodlivosti, šéf Súdnej rady a špeciálny prokurátor majú odpovedať na základnú otázku, ako je možné, že spravodlivosť v prípade únosu Michala Kováča ml. a vraždy Róberta Remiáša stále prešľapuje na mieste.

Parlament uznesením zrušil Mečiarove amnestie v apríli 2017. Mal to byť rozhodujúci krok, aby mohli v kauze zavlečenia syna bývalého prezidenta Michala Kováča do Rakúska konať súdy. Potrestaniu vinníkov v spomínanej kauze bránili amnestie, ktoré udelil premiér Vladimír Mečiar v zastúpení prezidenta v roku 1998.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite