Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokuratúra obžalovala bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského

.sita .slovensko

Vladimíra Pčolinského obžalovali zo zločinu prijímania úplatku, zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Prokuratúra obžalovala bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského SITA/BRANISLAV BIBEL

úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal dnes na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby  pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Informoval o tom ÚŠP vo svojom profile na sociálnej sieti.

Námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera zrušil v auguste 2021 uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zo dňa 11. marca a 13. apríla 2021, ktorými vzniesol obvinenie voči Vladimírovi P. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa, zločin prijímania úplatku, prečin ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti a prečin podplácania. Kandera zastupoval generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý z dôvodu zachovania nestrannosti vo veci nekoná. Námestník vtedy taktiež zrušil obvinenia voči Zoroslavovi Kollárovi pre prečin podplácania.

Kauza sa týka podozrenia, že bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský za úplatok 20-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie Zoroslava Kollára.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite