Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súdna mapa prináša opatrný optimizmus

.juraj Medvec .slovensko

Aktualizácia slovenskej justície bola nevyhnutná už niekoľko dlhých rokov. Čas na zmenu nielenže dozrel, už dávno prezrel.

Súdna mapa prináša opatrný optimizmus Ministerstvo spravodlivosti SR, Analytické centrum

súdna mapa po niekoľkých rokoch bojov a plánovania uzrela svetlo sveta a prešla parlamentom. Z pôvodných plánov zostala oklieštená verzia a odborníci sa obávajú, že mnohé dobré zmeny sa môžu veľmi ľahko zvrátiť. Napriek tomu právnická obec prijala zákon pozitívne a dnes dúfa, že sa vysoké očakávania ohľadom zefektívnenia a skvalitnenia rozhodovania súdov naozaj naplnia. Súdna mapa prináša viaceré zásadné zmeny. Zavedenie správneho súdnictva, zníženie počtu okresných súdov či špecializácia arbitrov sú iba niektoré prvky novely, ktorá prináša najväčší otras v slovenskej justícii za posledné dekády.

zefektívnenie rozhodovacej činnosti

Schválenie reformy slovenského súdnictva potešilo ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Podľa nej ide o obrovský skok pre našu justíciu. „Podarilo sa presadiť najväčšiu zmenu slovenského súdnictva za ostatné desaťročia. Ide o zmenu, ktorá sa týka každého súdu na Slovensku,“ povedala pre .týždeň ministerka Kolíková. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite