Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala prvú dámu USA

.sita .tasr .slovensko

Zuzana Čaputová zdôraznila, že je vďačná Spojeným štátom americkým za podporu a spoluprácu.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala prvú dámu USA SITA/Martin Medňanský

prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes v Prezidentskom paláci v Bratislave prijala Jill Bidenovú, manželku amerického prezidenta Joea Bidena. Ako uviedla hlava štátu pre médiá, Spojeným štátom americkým je vďačná za podporu a spoluprácu. Bidenová zase opísala svoje stretnutie s utečencami z Ukrajiny na východnom Slovensku.

„Považovala som za potrebné podporiť ľudí z Ukrajiny, po hororoch a brutalite, ktorú zažili," povedala Bidenová pred rokovaním so slovenskou hlavou štátu.

"Počas mojej návštevy krásnej krajiny som sa osobne presvedčila, že Slovensko zdieľa rovnaké hodnoty ako Spojené štáty americké," napísala do knihy hostí Prezidentského paláca manželka amerického prezidenta ako spomienku na jej návštevu SR.

"Ako priatelia, partneri i spojenci zdieľame i odhodlanie pomôcť ľuďom v núdzi. V tomto stojíme pri Slovensku tak, ako stojíme pri ukrajinskom ľude," zdôraznila vo svojom zápise.

"Som veľmi potešená vzájomným porozumením a spoluprácou a aj z tohto miesta chcem poďakovať za podporu Spojeným štátom americkým," uviedla pri stretnutí pred novinármi Čaputová.

Jill Bidenová navštívila v nedeľu 8.mája hraničný priechod Slovenska s Ukrajinou Vyšné Nemecké, kde sa stretla s predsedom vlády Eduardom Hegerom (OĽaNO). Následne sa s delegáciou presunula na Ukrajinu, kde sa stretla s manželkou prezidenta Volodymira Zelenského.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite