Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úlohou poslancov je pričiniť sa o priechod spravodlivosti v prípade Fica, vyhlásil Heger

.sita .slovensko

Obhajcovia Roberta F., ako aj on sám, v posledných dňoch dupú po práve a lož je pre nich každodennou pracovnou metódou, hovorí premiér.

Úlohou poslancov je pričiniť sa o priechod spravodlivosti v prípade Fica, vyhlásil Heger SITA/Branislav Bibel

úlohou poslancov v pléne parlamentu nie je nahrádzať prácu polície a prokuratúry, teda zhromažďovať a vyhodnocovať dôkazy, ani prácu súdov, ktoré dôkazy posudzujú z hľadiska viny či neviny obvineného. Úlohou poslancov je pričiniť sa o priechod spravodlivosti, nie bezprávia. K tomu sa napokon zaviazali v poslaneckom sľube. Na sociálnej sieti to napísal premiér Eduard Heger (OĽaNO) v súvislosti so žiadosťou prokuratúry, aby parlament vydal súhlas s väzobným stíhaním poslanca Roberta F. (Smer-SD).

„Obhajcovia Roberta F., ako aj on sám, v posledných dňoch dupú po práve a lož je pre nich každodennou pracovnou metódou,“ vyhlásil predseda vlády. Podľa neho sa v týchto dňoch v rozbúrenom slovenskom parlamente nerozhoduje o uväznení Roberta F., ale o tom, či sa návrhom na jeho uväznenie bude zaoberať nezávislá súdna moc. „Ak návrh parlament neschváli, Robert F. bude stíhaný naďalej, akurát na slobode. Ak on sám a jeho prívrženci tvrdia niečo iné, zbabelo klamú,“ napísal premiér.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil Roberta F., exministra vnútra Roberta K., Norberta B. a Tibora G. pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Robert F. a Robert K. sú zároveň obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite