Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikulec zostáva ministrom vnútra

.sita .slovensko

Minister Mikulec odmietol, že by nejakým spôsobom zasahoval do vyšetrovania.

Mikulec zostáva ministrom vnútra SITA/Branislav Bibel

roman Mikulec prežil piaty pokus opozície zosadiť ho z funkcie ministra vnútra. Za jeho odvolanie hlasovalo 53 poslancov zo 120 prítomných. Na odvolanie bolo potrebných aspoň 76 hlasov.

Predseda Sme rodina Boris Kollár v stredu 27. apríla vyhlásil, že keby boli v opozícii, tak by hlasovali za Mikulcovo odvolanie. Tieto slová Kollár povedal po tom, čo polícia podľa medializovaných informácií obvinila poslanca Sme rodina Martina B., že mal dať úplatok 50-tisíc eur.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k Mikulcovi iniciovala opozičná strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) po obvinení jej predsedu Roberta F. a exministra vnútra Roberta K. pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva, a tiež zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

„Je mimoriadne zarážajúce, že minister vnútra sa osobitne zaujímal o vyšetrovanie prípadov, ktoré sa môžu dotýkať ľudí, vďaka ktorým sa stal členom vlády. Je zrejmé, že minister vnútra R. Mikulec aktívne a nezákonne vstupuje do práce nezávislých vyšetrovateľov, že vo viacerých prípadoch, ako bol napríklad prípad vyšetrovateľky policajnej inšpekcie Diany Santusovej, dával priamo pokyny na postup vyšetrovateľov,“ uviedol Smer-SD.

Mikulec odmietol, že by nejakým spôsobom zasahoval do vyšetrovania. Na tlačovej besede v stredu 27. apríla povedal, že plánuje vo svojej funkcii pokračovať naďalej najlepšie, ako vie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite