Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA obvinila poslanca Martina Borguľu zo Sme rodina v súvislosti s korupciou

.redakcia .tasr .slovensko

V akcii, ktorú elitní vyšetrovatelia nazvali Inferno – 8. kruh obvinili podľa informácii zregionu.sk, okrem exsiskára, podnikateľa a známeho svedka aj poslanca Národnej rady za Sme rodina a kandidáta na starostu Starého Mesta, Martina Borguľu.

NAKA obvinila poslanca Martina Borguľu zo Sme rodina v súvislosti s korupciou SITA/Kancelária Národnej rady SR Sprava: Poslanci parlamentu za hnutie Sme rodina Igor Kašper, Petra Hajšelová, Ľuboš Krajčír, Martin Borguľa a Eva Hudecová počas rokovania

vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mal v rámci minulotýždňovej akcie Inferno - 8. kruh obviniť aj poslanca Národnej rady (NR) SR Martina Borguľu (Sme rodina). Upozornil na to portál zregionu.sk, polícia zatiaľ informáciu nepotvrdila. Borguľa o obvinení nevie.

"Zatiaľ mi žiadne obvinenie nebolo doručené," uviedol pre TASR Borguľa. Líder Sme rodina Boris Kollár avizoval, že poslanecký klub bude mať v tejto súvislosti v stredu (27. 4.) tlačovú konferenciu.

Polícia pre TASR doplnila, že medzi obvinenými je aj poslanec NR SR. Meno však nekonkretizovala. "Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní, a to až po doručení uznesenia oprávneným osobám," povedal hovorca prezídia Michal Slivka.

V rámci akcie Inferno - 8. kruh obvinil vyšetrovateľ dokopy päť fyzických a jednu právnickú osobu. Akcia podľa polície súvisela s dokumentovaním korupčnej trestnej činnosti. Viac informácií polícia podľa hovorcu prezídia Michala Slivku k prípadu neposkytuje.

Tlačové vyhlásenie hnutia Sme rodina sa uskutoční v stredu 27. apríla o 12.00 h v tlačovej miestnosti Národnej rady SR na Námestí A. Dubčeka 1 v Bratislave.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite