Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor Špirko prišiel na prezídium svedčiť v kauze advokáta Mareka Paru

.tasr .slovensko

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľ Špirko prišiel v utorok doobeda na policajné prezídium v Bratislave svedčiť v kauze obvineného advokáta Mareka P. Predpokladá, že obvinenie sa týka skutočností, na ktoré dlhodobo poukazuje.

Prokurátor Špirko prišiel na prezídium svedčiť v kauze advokáta Mareka Paru SITA/Branislav Bibel

"Je tu zoskupenie ľudí na rôznych organizačných a funkčných zaradeniach, či už Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), alebo aj prokuratúry. V neposlednom rade aj na úrovni politiky, ktorí mali záujem na tom, aby som bol diskreditovaný a odstavený od výkonu dozorovej činnosti," podotkol. Zdôraznil, že sa počas výsluchu bude snažiť poukazovať na všetky skutočnosti o činnosti obvinených.

Tvrdí, že s obvineným Marekom P. nemá osobný kontakt. "Vo vzťahu k obvinenému som postupoval profesionálne, služobne ako prokurátor. Žiadny osobný vzťah s ním nemôže ani existovať," dodal.

NAKA zadržala advokáta Mareka P. v stredu (20. 4.). Obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Prokuratúra žiada pre neho väzbu. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu ho v nedeľu (24. 4.) prepustil zo zadržania na slobodu. O sťažnosti prokurátora bude 2. mája rozhodovať Najvyšší súd SR.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite