Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka odmieta politické útoky ako súčasť obrany pri trestnom stíhaní

.tasr .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová odmieta politické útoky ako formu obrany pri trestnom stíhaní.

Prezidentka odmieta politické útoky ako súčasť obrany pri trestnom stíhaní SITA/Branislav Bibel

reagovala tak na vyjadrenia expremiéra a poslanca Národnej rady (NR) SR Roberta Fica (Smer-SD) v súvislosti s jeho trestným stíhaním. Hlava štátu hovorí o oslabovaní dôvery v spravodlivosť. Poznamenala, že Slovensko nie je totalita a rozsudky súdov nie sú dané vopred. Fico má podľa nej k dispozícii všetky právne prostriedky, aby sa mohol účinne brániť.

"To posledné, čo orgány činné v trestnom konaní teraz potrebujú, sú tlaky od politikov," podčiarkla prezidentka. Ficovo rozhodnutie brániť sa politickými útokmi zodpovedá podľa hlavy štátu jeho politickému štýlu postavenému na hľadaní nepriateľov a diskreditácii tých, ktorí mu stoja v ceste.

Dodala, že každé trestné stíhanie opozičného politika je pre krajinu citlivým testom demokracie. "Obstojíme len vtedy, keď každý jeden krok prebehne striktne v súlade so zákonom. Spolu s celou verejnosťou budem preto pozorne sledovať ďalší postup vyšetrovania. Tu nie je miesto na konšpirácie ani politické divadlo," uzavrela prezidentka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite