Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V kauze bývalého riaditeľa SIS je vyšetrovanie skončené

.sita .slovensko

Ľudovít M. ani Boris B. nemajú podľa prokuratúry motiváciu vypovedať proti obvinenému bývalému riaditeľovi slovenskej informačnej služby Vladimírovi P., keďže až do vznesenia obvinenia v tejto trestnej veci udržiavali spolu priateľské vzťahy.

V kauze bývalého riaditeľa SIS je vyšetrovanie skončené SITA/BRANISLAV BIBEL

vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v piatok 1. apríla upovedomil obhajcov obvinených Vladimíra P. a Zoroslava K. o termíne preštudovania spisu, keďže považuje predmetné vyšetrovanie za skončené. Na sociálnej sieti o tom informuje Úrad špeciálnej prokuratúry.

„Obvinenie v danej veci je založené na výpovediach dvoch priamych svedkov (spolupracujúcich obvinených). Vierohodnosť výpovedí týchto dvoch svedkov bola opakovane potvrdená právoplatnými rozsudkami súdov v iných trestných veciach, naposledy v trestnej veci odsúdených Petra Gašparoviča a Ladislava Vičana," uvádza ÚŠP. Ani jeden z týchto svedkov nemá podľa prokuratúry malígnu motiváciu vypovedať proti obvinenému bývalému riaditeľovi slovenskej informačnej služby Vladimírovi P., keďže až do vznesenia obvinenia v tejto trestnej veci udržiavali spolu priateľské vzťahy. Vierohodnosť a silu dôkazov proti obvineným by preto podľa ÚŠP mal posúdiť nezávislý súd.

Polícia podľa medializovaných informácií obvinila kajúcnikov, konkrétne bývalého šéfa kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. a bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa B. pre svedectvá v kauze údajného úplatku pre bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. Vyšetrovateľ údajne oboch zadržaných mužov viní z toho, že klamlivo vypovedali.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite