Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šimečka zvažuje kandidatúru do funkcie predsedu Progresívneho Slovenska

.sita .slovensko

Podpredseda Európskeho parlamentu a hnutia Progresívne Slovensko to v dnešnej diskusnej relácii Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza potvrdil s tým, že na túto tému ešte v hnutí prebiehajú diskusie.

Šimečka zvažuje kandidatúru do funkcie predsedu Progresívneho Slovenska SITA/Ľudovít Vaniher

podpredseda Európskeho parlamentu (EP) a hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka zvažuje kandidatúru do funkcie predsedu PS. Potvrdil to v dnešnej diskusnej relácii Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza s tým, že na túto tému ešte v hnutí prebiehajú diskusie. Súčasnou líderkou hnutia je Irena Bihariová.

Na otázku, či by sa mala prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá bola kedysi členkou PS, vrátiť do straníckej politiky, odpovedal, že jej miesto je v Prezidentskom paláci, keďže je podľa jeho mienky vynikajúcou prezidentkou.

Vyjadril sa tiež, že vyhostenie 35 ruských diplomatov zo Slovenska bolo správnym krokom. Je toho názoru, že k tomuto rozhodnutiu mohlo prísť ešte o čosi skôr.

„Ako opozičný politik musím za toto rozhodnutie vládu pochváliť. Musíme sa totiž voči takýmto formám ruskej agresie brániť,“ doplnil Šimečka. Zároveň poznamenal, že kým je Slovensko pre Ruskú federáciu považované za nepriateľský štát, tak by prítomnosť ruskej diplomacie na Slovensku mala byť minimálna.

Opozičný poslanec parlamentu Marián Kéry (Smer-SD), naopak, v relácii zdôraznil, že vyhostenie ruských diplomatov v počte 35 je neadekvátne.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite