Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda bude dnes schvaľovať plán boja pre hybridné hrozby aj nákup obrnených vozidiel

.tasr .slovensko

Bezpečnostná rada SR má mať stály pracovný výbor pre hybridné hrozby. Vyplýva to z návrhu Akčného plánu koordinácie boja proti hybridným hrozbám na roky 2022 až 2024, o ktorom bude v stredu na 73. schôdzi rokovať vláda.

Vláda bude dnes schvaľovať plán boja pre hybridné hrozby aj nákup obrnených vozidiel SITA/Ľudovít Vaniher

podľa informácií ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) by mal kabinet v stredu schvaľovať nákup obrnených vozidiel 8x8. Ministerstvo obrany navrhuje obstarať fínske stroje Patria AMVXP, ktoré najlepšie obstáli pri vyhodnotení ponúk v tendri.

Vo zverejnenom programe je návrh aktualizácie počtu slovenských vojakov v misiách NATO v Iraku a Kuvajte. V Iraku by sa mal počet zvýšiť zo súčasných 35 na 46 vojakov. Pôsobenie najviac piatich vojakov v rámci spolupráce s USA sa má rozšíriť aj na americké vojenské základne v Kuvajte. V prípade odobrenia vládou musí ešte aktualizáciu schváliť parlament.

Rovnako je to aj v prípade novely zákona o sprístupňovaní strelných zbraní a streliva na civilné použitie na trhu z dielne Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR. Legislatívna úprava, predložená na stredajšie rokovanie vlády, umožní, aby oprávnenie používať zbrane s tlmičmi mali aj športoví strelci a poľovníci.

Ministri sa budú zaoberať aj návrhom koncepcie organizácie a rozvoja civilnej ochrany a krízového riadenia do roku 2027 i rovnakým koncepčným návrhom, týkajúcim sa integrovaného záchranného systému.

Schvaľovať majú aj personálny návrh Súdnej rady v prípade kandidátky SR na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu Európskej únie (EÚ), o post sa má uchádzať Beatrix Ricziová.

V prípade ekonomických tém sa má vláda zaoberať aktualizáciou programov cezhraničnej spolupráce Interreg medzi Slovenskom a Rakúskom, Českou republikou a Maďarskom, taktiež aj informáciou o aktuálnej situácii šírenia afrického moru ošípaných.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite