Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Špecializovaný súd nevyhovel námietke zaujatosti prokurátora v kauze Kuciak

.tasr .slovensko

TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Špecializovaný súd nevyhovel námietke zaujatosti prokurátora v kauze Kuciak SITA/MILO FABIAN

špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku nevyhovel námietke zaujatosti podanej prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti dvom členom senátu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a prípravy vrážd prokurátorov.

Hovorkyňa priblížila, že ŠTS v senáte zloženom z jeho predsedníčky Ruženy Sabovej a členov Rastislava Stieranku i Jozefa Piknu rozhodol, "že predsedníčka senátu JUDr. Ružena Sabová a člen senátu JUDr. Rastislav Stieranka nie sú vylúčení z vykonávania úkonov trestného konania v trestnej veci vedenej na ŠTS". Rozhodnutie bolo prijaté pomerom hlasov tri k nule.

Súd zároveň nariadil termíny hlavných pojednávaní. Najskôr na 14. apríla, potom aj na štyri májové, päť júnových a tri júlové termíny.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal námietku zaujatosti vo štvrtok (24. 3.). Odvoláva sa na nedávne rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o vylúčení sudkyne Pamely Záleskej v tejto trestnej veci.

Proces v kauze vraždy Kuciaka a jeho snúbenice sa na ŠTS opätovne začal pojednávať vo februári 2022. Súd zároveň rozhodol o spojení veci s prípadom plánovanej vraždy prokurátorov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite