Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Záverečná správa o úmrtí Jozefa Chovanca na belgickom letisku nie je pravdivá

.tasr .slovensko

Informácia o vypracovaní záverečnej znaleckej správy v prípade úmrtia Jozefa Chovanca po zadržaní v cele belgického letiska Charleroi nie je pravdivá. Uviedlo to vo štvrtok Ministerstvo spravodlivosti s tým, že vyšetrovanie úmrtia tohto slovenského občana naďalej pokračuje.

Záverečná správa o úmrtí Jozefa Chovanca na belgickom letisku nie je pravdivá

belgický spravodajský server RTL.be v stredu (9. 3.) informoval, že podľa znaleckej správy kolégia lekárov si mal Chovanec vo februári 2018 privodiť úmrtie údermi hlavy o stenu. Tie mali spôsobiť mozgovú smrť a príčinou zástavy srdca mala byť injekcia podaná privolanou záchrannou službou. „Experti, ktorí boli prizvaní na žiadosť právneho zástupcu SR, nesúhlasia s obsahom a závermi uvedenej správy a už vôbec nie s tvrdením, že ide o správu, ktorá mala byť vypracovaná po konzultácii so všetkými zainteresovanými lekárskymi odborníkmi,“ uviedlo tlačové oddelenie rezortu spravodlivosti.

Znalecká správa podľa ministerstva nie je definitívnou záverečnou správou a obsahuje chybné tvrdenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite