Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Reportáž z priechodu Vyšné Nemecké

.patrik Magdoško .slovensko

Po ranom vysielaní týždeň live o 4.30, kde sme ukázali ako sa funguje na hraničnom priechode Vyšné Nemecké s dvoma vyhrievanými stanmi a narýchlo prerobenou reštauráciou pre ženy a deti o celkovej rozlohe 12m2 sa hneď ráno začali diať veci.

Reportáž z priechodu Vyšné Nemecké Patrik Magdoško

dobrovoľní hasiči z Oz Soľ sa rýchlo zmobilizovali a na obed už začali stavať tri veľké vojenské stany aj z vlastným vykurovaním. O 11.00 doobeda nám prednosta okresu Sobrance p.Škirda na otázku ,,kedy a či budú stany na hraničnom priechode a v akom počte?" Odpovedal ,, Neviem vám presne odpovedať." No nakoniec o 15.00 prichádza Hasičský zbor a postavili ďalších päť stanov. 

Patrik Magdoško

Ďalšie Oz dobrovoľných hasičov z obce Koromľa  vo večerných hodinách priniesli tri stany a tak konečne bolo postavené stanové mestečko, kde bolo pre ženy a deti dostupné to základné, čo potrebovali v zimných nociach a to bolo - teplo. 

Patrik Magdoško

Gréckokatolícka farnosť zabezpečila prístrešky, ktoré sa namontovali nad zbierkami oblečenia a drogérie a tak konečne nehrozilo, že v prípade dažďa zmokne oblečenie aj humanitárna pomoc.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite