Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bez reformy súdnej mapy príde Slovensko o pol miliardy eur

.sita .slovensko

Len pri plnohodnotnom naplnení míľnika v rozsahu schválenia piatich zákonov súdnej mapy vie Národná implementačná a koordinačná autorita predpokladať schválenie zo strany Európskej komisie a vyplatenie prvej platby v plnej výške.

Bez reformy súdnej mapy príde Slovensko o pol miliardy eur SITA/Jana Birošová

bez reformy súdnej mapy, ktorá je súčasťou Plánu obnovy a odolnosti SR, zrejme príde Slovensko o takmer pol miliardy eur. Ako uviedla pre agentúru SITA Jana Štulajterová zo Sekcie plánu obnovy Národnej implementačnej a koordinačnej autority, Slovensko sa oficiálne zaviazalo k naplneniu vopred stanovených míľnikov a cieľov, na ktoré sú naviazané presné finančné balíky vo forme jednotlivých platieb, pričom zdroje nie je možné presúvať medzi jednotlivými oblasťami.

„Základným predpokladom predloženia žiadosti o platbu je splnenie všetkých vopred dohodnutých míľnikov a cieľov. Len pri plnohodnotnom naplnení míľnika v rozsahu schválenia piatich zákonov súdnej mapy vieme predpokladať schválenie zo strany Európskej komisie (EK) a vyplatenie prvej platby v plnej výške. Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) analyzuje následky spojené s neschválenými zákonmi reformy súdnej mapy a bude o tom diskutovať so zástupcami EK,“ uviedla Štulajterová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite