Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Od rána sme boli všetci nastavení, že zápas so Švédmi zvládneme, vyhlásil obranca Čerešňák

.sita .slovensko

Peter Čerešňák: „Nikto nám pred turnajom neveril. Podarilo sa nám niečo neuveriteľne krásne. Je to odmena za veľkú drinu.“​

Od rána sme boli všetci nastavení, že zápas so Švédmi zvládneme, vyhlásil obranca Čerešňák SITA/AP Photo/Petr David Josek

päť asistencií a štyri plusové body, taká je bilancia skúseného obrancu Petra Čerešňáka na ZOH 2022 v čínskom Pekingu na ceste za ziskom bronzovej medaily. Slováci ju získali sobotňajším triumfom nad Švédmi 4:0. „Od rána sme boli všetci nastavení, že zápas so Švédmi zvládneme. Každý z nás si veril. Vedeli sme, že nemáme čo stratiť. Atmosféra bola neuveriteľná. Bolo cítiť, že sa nám to môže podariť,“ povedal Čerešňák podľa oficiálneho webu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

„Bolo dôležité uhrať prvú tretinu a neinkasovať. Prvé dva naše góly boli veľmi dôležité, pomohli nám zo všetkých stránok. Vedeli sme, že v tretej tretine chceme čo najdlhšie viesť a ideálne bolo, ak by sme ubránili všetky švédske protiútoky. Podarilo sa a v závere sme našu výhru ešte navýšili,“ pokračoval Čerešňák.

Neuveriteľné zákroky aj v zápase o bronz predvádzal brankár Patrik Rybár. „Za tento úspech môžeme ďakovať aj Patrikovi. V bránke neuveriteľne dominoval, bol základ našich víťazstiev,“ myslí si obranca Plzne v českej extralige.

„Sú to neopísateľné pocity a sen každého športovca. Aj keď to nie je zlato, pre nás to má cenu zlata,“ komentoval v mixzóne do kamery RTVS útočník Marko Daňo, ktorý toho na turnaji veľa nenahral.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite