Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

MZ SR upravilo spôsob predpisovania liekov po kritizovanej novele

.tasr .slovensko

Rozhodnutie súvisí s novelizáciou zákona o liekoch od nového roka a bude platiť do skončenia mimoriadnej situácie, ktorá je na Slovensku vyhlásená od začiatku pandémie.

MZ SR upravilo spôsob predpisovania liekov po kritizovanej novele SITA/Branislav Bibel

ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vydalo rozhodnutie, ktoré reaguje na problémy v súvislosti so zmenou predpisovania liekov. Upravuje delegovanie predpisovania medzi špecialistami a všeobecnými lekármi, ako aj preskripciu pri prepustení pacienta z nemocnice. Rozhodnutie súvisí s novelizáciou zákona o liekoch od nového roka a bude platiť do skončenia mimoriadnej situácie, ktorá je na Slovensku vyhlásená od začiatku pandémie.

Rezort v ňom ozrejmil, že k úprave tzv. delegovanej preskripcie pristúpil na základe dopytu odborných spoločností aj pacientov. „Ministerstvu bolo doručené veľké množstvo podnetov apelujúcich na nepripravenosť ambulantného sektora, ako aj ústavného sektora na novú právnu úpravu. Nezanedbateľnú časť tvorili aj podnety prichádzajúce priamo od pacientov, ktoré spočívali najmä v sťaženom prístupe k predpisovaniu humánnych liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín,“ zdôvodňuje v rozhodnutí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite